D&D in het Fries Museum

by Nov 9, 2022

Op 10 december slaan Stichting Mythemakers, het Fries Museum en IIS (LF2028) de handen ineen. Tijdens deze avond kun je het spel Dungeons & Dragons spelen waar speciaal Friese verhalen voor zijn geschreven. Met dobbelstenen in de hand en in je achterhoofd de persoonlijkheid van je karakter beweeg je door een stukje Friese geschiedenis. De spelleiders van Mythemakers beschrijven de wereld en het verhaal; aan jou om de keuzes te maken die het verhaal tot een goed (of slecht?) einde gaan brengen. Wie weet vecht je met Grutte Pier mee, bouw je aan de Oldehove, reis je naar het klooster van Burgum of onderzoek je de vloek van Dockum. Iedereen is welkom: zowel ervaren D&D spelers als nieuwe spelers. De avond kost 5 euro, en aanmelding is verplicht. Alleen dan zijn we in staat een plekje aan de tafel van een spelleider te garanderen.

Datum: zaterdag 10 december
Tijd: 17.00u – 23.00u (of volg aparte onderdelen van het programma, lees hieronder meer)
Prijs: €5,-

Aanmeldformulier: https://forms.gle/xZk9hVGWPnnV4QnC7

Het is een koude winternacht als jullie groep aanklopt bij Canter State. In de wijde omtrek zijn alleen wat simpele plaggenhutten te zien maar jullie staan voor een stenen gebouw waar een edelvrouw de deur opent. Vrouwe Canter zegt dat jullie mogen overnachten mits je de fibula van Buwinga voor haar weet te verkrijgen uit het naburige Rinsema State. Wat gaan jullie doen?

Het bijzondere van deze avond is dat je het verhaal niet alleen in je fantasie beleeft, maar ook elementen ervan kunt bekijken! Bekijk een echte fibula, ontdek Friese goudstukken of zie hoe groot het zwaard van Grutte Pier is. De tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur sluit prachtig aan op de verhalen van het spel. De conservator van de tentoonstelling, Diana Spiekhout, vormt de brug van het kijken naar het ervaren. Haar speed-college over worldbuilding gaat Diana in op het beschrijven en tastbaar maken van de Friese middeleeuwen.

programma

deel 1
17:00-18:00 Bezoek aan tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur
18:00-18:30 College van conservator Diana Spiekhout over worldbuilding

deel 2
19:00-23:00 D&D spelen in Café Thús.

Je kunt je aanmelden voor het volledige programma of alleen voor deel 1 of deel 2 kiezen. Als je bij het complete event aanwezig bent zorgen we voor een hapje eten van 18:30-19:00. Bij te veel aanmeldingen wordt gewerkt met een wachtlijst.

Foto gemaakt door Pieta Roorda

Meer nieuws

Recap van 25 nov

Recap van 25 nov

Wat een gave avond! Met 12 GM’s waren we in Z te vinden in Leeuwarden. In totaal liepen er meer dan 60 personen rond maar het was vooral erg gezellig. Deze foto’s geven een kleine impressie.

read more
GM cursus afgerond

GM cursus afgerond

De eerste GM cursus is afgerond en wat was het leuk! In totaal hebben 11 Gm’s een certificaat ontvangen. Op 26 nov was er nog een feedback dag en hier kun je zien hoe dat eruit zag in dbieb te Leeuwarden.

read more