Geslaagde D&D avond in het Fries Museum

door | dec 16, 2022

Bijna alle Game Masters op de foto + een zwarte draak!

Op 10 december vond er een geweldig D&D event plaats in het Fries Museum. Alle aanwezigen mochten allereerst de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur bekijken en kregen daarbij een bakje koffie/thee met een gebakje. De tentoonstelling is indrukwekkend en schetst een beeld van middeleeuws Friesland. Voorwerpen zoals het zwaard van Grutte Pier waren te bekijken wat echt een indruk gaf van hoe groot Grutte Pier eigenlijk wel niet geweest is!
Daarna volgde een lezing van conservator Diana Spiekhout. Ze heeft de tentoonstelling samengesteld en specialiseert zich in Worldbuilding. Ze gaf een hele interessante lezing die inging op ‘mindscape’, iets wat binnen D&D vaak de ‘Theatre of Mind’ genoemd wordt. Hoe je een mentaal beeld maakt van dingen die je ziet of hoort.

Om uiteindelijk natuurlijk daadwerkelijk D&D te spelen in het Fries Museum! De Friese oneshots werden hiervoor ingezet en maar liefst 10 Game Masters! Met regelmatig een lekker hapje en een drankje vloog de tijd voorbij. En liep er ook nog een zwarte draak rond (geweldig kostuum!) Deze aftermovie geeft een heel mooi beeld van de avond en vooral de gezelligheid.

We willen onze dank uitspreken naar alle (70!) geweldige deelnemers. Aan onze 10 fantastische Game Masters: Jeroen, Nynke, Dirk, Sietze, Petra, Erwin, Tom, Roana, Klaas en Melanie die de Friese Oneshots op prachtige wijze levend hebben gemaakt. Maar ook aan vrijwilliger Tobias en onze zwarte draak Marlinde. En natuurlijk onze partners die dit mede mogelijk gemaakt hebben: Het Fries Museum en LF2028 (IIS).

We kijken terug op een geweldige avond en kunnen bijna niet bevatten dat dit nog maar ons 2e event is. Een betere start van de stichting hadden we ons niet kunnen wensen.

Meer nieuws

Museumnacht 2023!

Museumnacht 2023!

Terwijl Bonifatius meekijkt over de schouder van GM Dirk speelt deze groep een Friese oneshot. Dit gebeurt tijdens de museumnacht in het museum van Dokkum.

Lees meer