Dit is Mythemakers


Vanaf juni 2022 bestaat stichting Mythemakers maar het idee leefde al tijden bij de bedenkers. Voor iedereen die betrokken is bij de stichting is het duidelijk dat de samenleving steeds individueler wordt. Vrienden maken en sociale skills ontwikkelen gaat moeizamer en juist daar wil Mythemakers zich voor inzetten. Dit doen we met een bekwame bestuursleden uit de Kunst&Cultuur, het sociaal domein en de financiële sector. De dagelijkse uitvoer wordt gedaan door Melanie de Haan, Dirk Jorissen en Gerda Roorda die samen meer dan 30 jaar D&D en roleplay ervaring hebben.

Onze missie

Samen verhalen maken met kwaliteit waar creativiteit, zelfontwikkeling en speelplezier voorop staan. Hiermee verminderen we eenzaamheid en groeit sociale vaardigheid van iedereen die hiermee in aanraking komt.

Onze visie

Iedereen in Friesland laten kennismaken met de kracht van verhalen maken en roleplaying games.

Dit doen we

We hopen boven alles een positieve impact op de maatschappij te hebben met deze stichting. Roleplaying games zijn dé manier om jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Daar zetten wij ons voor in!

Hier vind je ons beleidsplan.

Hier vind je onze financiële verantwoording voor 2022.

 

Dit zijn wij

Gerda Roorda: Zakelijk leider 

 

In 2020 werd ik gevraagd om mee te spelen bij een D&D groep. Ik wist wat het was maar had het nog nooit gespeeld en schoof aan bij de groep. Na die eerste speelsessie heeft het spel mij niet meer losgelaten. Het heeft me nieuwe vrienden en veel creativiteit gebracht. En ik denk dat dit ook voor veel andere mensen waardevol kan zijn. Vanuit daar groeide het idee om een stichting op te richten en hopelijk nog veel meer mensen ook zo’n toffe ervaring te geven.

In het dagelijks leven ben ik daarnaast dirigent en adviseur bij Keunstwurk. Voor de stichting houdt ik me vooral bezig met het zakelijke aspect zoals de financiën en het opbouwen van een netwerk. Daarbij werk ik nauw samen met het bestuur.

Dirk Jorissen: Artistiek leider 

Ik was erg jong (ongeveer 10 jaar) toen mijn broer mij introduceerde in het spel. Ik leerde er Engels mee lezen en schrijven door de boeken te lezen en mijn eigen verhalen te schrijven. Tijdens het studeren om docent Engels te worden kwam ik erachter hoeveel mensen het spel graag ook wilden uitproberen. Voordat ik het wist was ons kleine vriendenclubje uitgebreid naar een enorme groep studenten die allemaal op hun beurt wachtten om een avond te kunnen spelen.

Samen verhalen maken verbindt namelijk; het is toegankelijk, en bovendien enorm gezellig. Daarom geloof ik dat dit hét perfecte medium voor onze stichting!

Melanie de Haan: Artistiek leider 

Docent Engels, schrijver, tekenaar, GM. Mijn liefde voor fantasy is er altijd al geweest, maar acht jaar terug kwam ik tabletop RPG’s tegen en sindsdien is dat mijn grootste hobby. Naast dat ik een pedagogische achtergrond heb en veel met jongeren in aanraking kom, ben ik dolenthousiast om mijn spellen-passie te delen met anderen. Samen verbinden, creëren en op een spelenderwijs elkaar ontmoeten is waar ik veel energie uit haal. Mij kom je als het goed is vaak tegen op locatie, als GM of rondrennend achter de schermen, en ook geef ik graag cursussen.

Peter van der Laan: Penningmeester 

Ik ben eigenaar BTER financieel Heerenveen een hypotheekadvies kantoor en bestuurslid bij Stichting Mythemakers. Via een bevriende relatie kwam ik in contact met de mensen achter de stichting. Ze zochten iemand die kritisch met ze meekeek naar hun plannen en die meer vanuit de zakelijke kant de stichting bekeek. Dat leek mij een leuke uitdaging en na het lezen van de plannen en het enthousiasme vanuit Melanie, Dirk en Gerda besloot ik mij bij hen aan te sluiten. Want het doel van de stichting sluit goed aan bij mijn eigen ideeën over het helpen van mensen. Samen kun je veel betekenen om mensen te helpen en binnen deze stichting gaan we ons daar maximaal voor inzetten.

Eline Kleingeld: Voorzitter 

Als projectleider en producent in de cultuursector maak ik het mogelijk om verhalen te vertellen. Verhalen die er toe doen, die je bewegen, ontroeren of uitdagen. De vorm waarin die verhalen verteld worden is vaak een voorstelling of een presentatie. Mythmakers maakt het mogelijk om in een andere vorm verhalen te vertellen in samenwerking met jongeren. De combinatie tussen creativiteit, educatie en de doelgroep spreekt mij aan. Ik vind het boeiend om daar mijn steentje aan te mogen bijdragen.

Marrit Postema: Secretaris 

In het dagelijks leven werk ik als gedragswetenschapper bij een jeugdzorgorganisatie. Daarvoor heb ik gewerkt als ambulant- en woonbegeleider voor jongeren met een autismespectrumstoornis. Het waren deze jongeren die mij voor het eerst vertelden over D&D, en wat mij opviel was dat ze dit altijd met een grote glimlach en vol enthousiasme deden. Ik ontmoet via mijn werk jongeren die het lastig vinden om sociale contacten aan te gaan of activiteiten te ondernemen. Een spel zoals D&D kan dit opstapje net wat makkelijker maken. En wat zo mooi is, is dat iedereen die het spel heeft leren kennen er door gegrepen wordt en de passie gaat delen. Je krijgt daardoor vanzelf zin om het spel te gaan spelen!